שיעור קריאה 5
סימן הניקוד פתח, האות דלת
דף הבית » קריאה וכתיבה » לימוד קריאה במצגות ב27 שיעורים » שיעור קריאה 5
חומרי השיעור
שיעור 5 מתוך 27
🔊 שימו לב: בתחילת הסרטון מופיעות הערות, ולכן בהתחלה אין קול. הקול מתחיל אחרי ההערות, בערך אחרי חצי דקה עד דקה.
חוזרים על הקמץ, לומדים את סימן הניקוד פתח, ואז את האות דלת של "דני".
- סימן הניקוד פתח
- האות דלת
מהלך השיעור
1 זוגות של סימני ניקוד
העיקרון בשיעורים הוא ללמד לא יותר מאשר סימן חדש אחד מכל סוג: אות אחת, סימן ניקוד אחד, וסימן פיסוק אחד. ניתן ללמד באותו שיעור את "זוגות" סימני הניקוד, אלה שדומים זה לזה מבחינת מראה וצליל. כלומר ניתן ללמד קמץ ופתח יחד באותו שיעור, צירה וסגול יחד ואפילו חולם ושורוק יחד, כי יש להם אותו עיקרון, שהניקוד הוא ליד האות ולא מתחתיה, וקשור לאות וו.
2 מה לומדים בשיעור הזה
בשיעור 5 חוזרים על סימן הקמץ, מלמדים את סימן הפתח, ולאחר מכן את האות דלת, שבה מתחילה המילה דני.
3 הסימן לאות ד, ולמה הוא זמני
הסימן לאות ד הוא דֶּלֶת. דֶּלֶת אחת לאורחים רזים או לא כל כך חשובים, ודלת אחת לאורחים חשובים. זה סימן שמכניס קצת הומור ללמידה. הוא גם עוזר לכתיבת האות. אבל זה סימן שלא נשאר בזיכרון לאורך זמן. בכל זאת אני מלמדת אותו, כדי להטמיע את העיקרון שאם ילד לא הצליח ללמוד משהו, סימן שהסימן לא בסדר, ולא המוח שלו. בשיעור הבא נלמד את הסימן שקל יותר לזכור. הילד שחשב שהוא האשם בחוסר הזיכרון, רואה פתאום שכשמשנים את הסימן – המוח שלו פתאום פועל כמו שצריך. אמון כזה ביכולת העצמית ללמוד נחוץ ללמידה טובה, וגם חשוב לתקשורת בין המורה לילד. במקום לנחש או להעמיד פנים שהוא יודע, ילד יכול לבטא את הקושי שלו ולהאמין שניתן לפתור אותו.
דלת דומה לדלת. יש דלת לאנשים רגילים ויש דלת לאנשים חשובים ויש
אחרי השיעור
לאחר שלומדים במצגת אות חדשה/סימן ניקוד חדש – מומלץ לצפות במצגות של הניקוד והאותיות
ולתרגל כתיבה בדפי העבודה שבאתר. חשוב לתרגל כתיבה כבר עם לימוד האותיות הראשונות, כי אחרת הילד יתחיל ללמד את עצמו לכתוב, ויתרגל לכיווני כתיבה לא נכונים.